La pandèmia ha paralitzat gran part de el món, però les guerres i la persecució no han cessat

20/06/2020

Milers de persones continuen veient-se obligades a fugir dels seus països per salvar la vida. El Ministeri de l'Interior té la responsabilitat de garantir protecció internacional per a totes les persones que ho necessiten. A més, les mesures adoptades pel Govern durant la crisi sanitària, no han donat resposta a les diferents situacions en què es troben les persones que busquen protecció a l'Estat espanyol, deixant-les en una situació de gran vulnerabilitat.

El tancament de fronteres està dificultant que aquestes persones que necessiten protecció internacional tinguin accés a l'procediment de sol·licitud en les fronteres terrestres i aeroportuàries.

La suspensió dels terminis administratius durant la pandèmia ha acumulat un gran retard en el sistema, ja col·lapsat, de tramitació de sol·licituds i expedients de protecció internacional que donen accés als permisos de residència i treball i al sistema d'acollida.

D'altra banda, les greus conseqüències socials i econòmiques provocades per la crisi sanitarària de COVID-19 afecten de forma especial les persones a qui es denega la protecció internacional, quedant en situació irregular al país.

 

Davant d'aquesta gravíssima situació, recordem que la protecció internacional d'aquestes persones és una obligació per als Estats.

Instem el Govern de l'Estat espanyol a:

- Garantir que totes les persones, sense cap discriminació, puguin sol·licitar asil tant en frontera com a ambaixades i consulats, assegurant el compliment del principi de no devolució.

- Agilitar el procés administratiu facilitant la fase inicial de sol·licitud i augmentant els recursos humans i logístics necessaris per garantir els terminis estipulats per la llei 12/2009, de 30 d'octubre, reguladora de el dret d'asil i de la protecció subsidiària.

- Facilitar l'autorització de residència i treball per raons humanitàries a totes aquelles persones a les quals se'ls denegui la protecció internacional, com a mínim per un període d'un any.

La Direcció General de Polítiques Interior de l'Ministeri de l'Interior té les competències en matèria de protecció internacional.

Assegurem que compleix amb la seva obligació de protegir les persones refugiades i sol·licitants d'asil!

Envia un correu a el Ministre d'Interior! Clica en aquest enllaç https://bit.ly/3dZI8A9.

¿Nos ayudas a difundir nuestro trabajo?

Comparteix

Suscríbete al boletín

¿Quieres conocer toda la actividad de la entidad?  Haz clic aquí y forma parte de la comunidad de Bayt al-Thaqafa