Donem oportunitats als joves immigrants, ajuda'ns!

15/11/2017

Els nois i noies immigrants que arriben sols a casa nostra essent menors d’edat, quan compleixen els 18 anys es veuen abocats a una trajectòria de marginalitat anunciada. Ajuda’ns a trencar-la. Ajuda’ns a donar-los oportunitats!

L’increment del nombre de joves que estan arribant al nostre país (més de 100 arriben cada mes a Barcelona) ha arribat saturar i desbordar absolutament els centres de menors de la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA). Però també, està saturant completament els recursos un cop surten del projecte. És per això, que necessitem urgentment suport per donar resposta a la situació actual!

Fes un donatiu ara

Què et van regalar quan vas fer 18 anys?

Els regals que obtindran pel seu 18è aniversari els menors estrangers indocumentats no acompanyats seran: Viure al carrer, no poder treballar, no poder estudiar, sentir-se sol i marginat...

Que diferents dels que vas tenir tu, oi? Ajuda’ns a que no sigui així, ajuda’ns a trencar el cicle de marginalitat!

 

Joves amb grans capacitats abocats a la marginalitat

Els menors estrangers indocumentats no acompanyats són joves amb unes capacitats altíssimes. No és fàcil a aquestes edats, deixar casa teva i la teva família, deixar els amics i tot el que coneixes, deixar el teu món i recórrer milers de quilòmetres buscant un futur millor. O, per ser exactes, buscant un futur. Un jove que duu a terme aquesta proesa és, per força, un jove que té molt a aportar a la societat on arriba. La realitat, però, és que arriba a una societat que no li posa gens fàcil, almenys d’entrada, arriba una societat que no li ofereix el futur que busca sinó que l’aboca a una trajectòria de marginalitat:

>> Estarà a un centre de menors (l’administració pública té l’obligació de protegir la infància) i mentre estigui al centre, si té “sort”, serà derivat a una entitat com Bayt al-Thaqafa on li oferirem formació, assessorament jurídic, acompanyament psicosocial i un entorn de suport i confiança. Però no tots podran ser derivats (per manca de places formatives) o bé seran derivats a entitats on vincular-se no resulta tan fàcil com al Bayt.

>> Quan compleixi 18 anys, haurà d’abandonar el centre de menors i, probablement, quedarà sense una llar o un sostre ja que els recursos d’habitatge de transició tenen places molt limitades.

>> Uns pocs, podran accedir a pisos d’acollida temporal com els 3 pisos que té el Bayt

>> La gran majoria seran abocats a viure al carrer buscant recursos d’habitatge, sense possibilitat de treballar (no serà fins passat cinc anys des de la seva majoria d’edat en que aquests joves puguin aconseguir el permís de residència lucrativa) i s’accelerarà el procés de marginalització

 

Com trencar aquesta trajectòria de marginalitat anunciada?

A Bayt al-Thaqafa oferim una mà estesa a aquests joves, establim un vincle per tal de ser un referent per ells i els donem suport amb tot allò que podem:

> Atenció social i seguiment socioeducatiu

> Atenció psicològica i psiquiàtrica quan cal (derivació i coordinació amb altres entitats)

> Formació sociolingüística

> Alfabetització digital

> Assessorament jurídic

> Casal de joves

> Activitats esportives i d’oci saludable

> Suport en la recerca d’habitatge

> Pisos de residència temporal (3 pisos amb 16 places en total)

 

Què necessitem?

Les subvencions públiques cobreixen l’acompanyament dels joves mentre són menors d’edat (i tot i així no cobreixen tots els costos de l’acompanyament integral que oferim) però NO EXISTEIX CAP SUBVENCIÓ PER AQUESTS JOVES QUAN SÓN MAJORS D'EDAT. Per això necessitem recursos per poder seguir donant suport i atenció un cop compleixen la majoria d’edat. És un moment crític per a la vida d’aquests joves i també per a la cohesió social.

> 125 €  al mes costa acompanyar integralment (excepte a nivell residencial) un jove

> 35 € al dia costa acompanyar residencialment un jove

 

COM COL·LABORAR?

A Bayt al-Thaqafa busquem persones que vulguin donar suport a l’entitat en el seu objectiu d’acollir, dignificar i defensar els drets de tota persona que arriba a Catalunya buscant un futur en dignitat.

Fes un donatiu ara per ajudar-nos a atendre totes les persones i necessitats, no només aquelles que cobreixen les subvencions públiques. Si ho prefereixes, pots fer un ingrés indicant "donatiu" al ES2001823419740200271188  

FES UN DONATIU ARA

TOTS SOM NOSALTRES!

 

 

¿Nos ayudas a difundir nuestro trabajo?

Comparteix

Suscríbete al boletín

¿Quieres conocer toda la actividad de la entidad?  Haz clic aquí y forma parte de la comunidad de Bayt al-Thaqafa