Reportatge: Una porta oberta al carrer Princesa

Imagen del reportaje Bayt al-Thaqafa una puerta abierta en la calle Princesa
28/09/2020

El Periódico va publicar el passat 20 de setembre un reportatge sobre el Bayt, on explica la tasca que duem a terme des de fa gairebé 50 anys.

En el text es destaca com tots i totes les professionals treballem per tal de fer de Bayt al-Thaqafa un espai de confiança i seguretat per a les persones que, després d'un difícil i valent procés  migratori, afronten enormes dificultats i discriminacions associades a la seva condició de "no ciutadanes". Malgrat el context actual que obliga a mantenir distàncies de seguretat i interrelacionar-nos amb mascareta, ens esforcem per seguir fent de Bayt una casa per a tothom.

L'acompanyament als i les joves migrants sense referents familiars al territori és un dels nostres reptes. Caterina Pons i Núria Satué, tècniques del projecte de Suport Integral a Joves, acompanyen a unes 150 persones en situacions molt complexes. En el reportatge expliquen com treballen amb aquests nois i noies, oferint-los formació però també organitzant activitats comunitàries, obertes a la ciutadania, per facilitar la seva inclusió i trencar prejudicis i estigmes. 

Per a Bayt al-Thaqafa el voluntariat és una part essencial de l'equip. Acollida sociolingüística és el programa que compta amb més persones voluntàries, ja que és dels projectes amb més persones usuàries. Com apunta Sara Yagüe, responsable del programa d'Acollida Sociolingüísica, la part "social" és tan o més important que la lingüística. L'alumnat no només ve a Bayt a aprendre l'idioma sinó que també hi troba un clima de confiança que permet detectar altres necessitats, més enllà de l'aprenentatge de la llengua, i treballar de forma coordinada tant amb els propis serveis de l'entitat com amb recursos externs per tal de donar respostes.

Us animem a llegir el reportatge en el següent enllaç. Cal registrar-se (gratuït).

 

¿Nos ayudas a difundir nuestro trabajo?

Comparteix

Suscríbete al boletín

¿Quieres conocer toda la actividad de la entidad?  Haz clic aquí y forma parte de la comunidad de Bayt al-Thaqafa