La DGAIA enquesta 500 menors estrangers no acompanyats per conèixer perquè marxen dels seus països

17/05/2018

Aquest estudi ha de servir per poder “oferir les sortides més adequades” al menors estrangers no acompanyats, segons va explicar Georgina Oliva, directora general de la DGAIA, en un avanç dels resultats, que es presentaran en les pròximes setmanes.

Segons es desprèn del qüestionari, els joves menors no acompanyats han realitzat estudis primaris en els seus països d’origen i més d’un terç estaven cursant estudis secundaris quan van arribar a Catalunya. La majoria d’aquests joves són marroquins i els motius de la seva migració són pràcticament econòmics.

La DGAIA té previst presentar l’informe properament, quan hagi analitzat en profunditat les dades.

 

Neix la Unió de Joves Extutelats de Catalunya

El passat 4 de maig es va presentar la Unió de Joves Extutelats de Catalunya, que té l’objectiu oferir un espai on poder aportar les seves experiències i opinions i debatre i proposar noves idees.

L’Associació està integrada per persones entre 18 i 30 anys, de diferents nacionalitats i diferents cultures.

De moment, han celebrat l’acte de la seva presentació i han signat els estatuts i l’acta fundacional de l’Associació. Podeu informar-vos sobre la seva activitat al seu web https://ujec.cat i als seus perfils a les xarxes socials: Instagram, Twitter i Facebook.

¿Nos ayudas a difundir nuestro trabajo?

Comparteix

Suscríbete al boletín

¿Quieres conocer toda la actividad de la entidad?  Haz clic aquí y forma parte de la comunidad de Bayt al-Thaqafa