#RompeElTrecho, nova campanya per a la modificació del Reglament d'Estrangeria

29/01/2021

Les federacions Andalucía Acoge i Red Acoge, de la qual Bayt al-Thaqafa és membre, han llançat la campanya #RompeElTrecho per exigir la modificació de l'Reglament d'Estrangeria, que vulnera els drets de les persones migrades i les condemna a l'exclusió social.

En el marc d'aquesta campanya, s'ha elaborat un informe que recull les principals dificultats normatives amb què es troben les persones per a les sol·licituds inicials i la renovació de les autoritzacions de residència i treball a l'Estat espanyol i inclou un seguit de propostes, fonamentalment vinculades a la flexibilització dels criteris necessaris per a l'obtenció dels permisos de residència i treball, reduint els temps d'estada exigits, modificant els criteris econòmics i simplificant la burocràcia del procediment de sol·licitud. Aquestes propostes s'han presentat aquesta setmana al Senat a la Comisión de Trabajo, Inclusión, Seguridad Social y Migraciones en el marc de la Ponencia de estudio que aborde el fenómeno migratorio de manera integral. El passat mes de desembre ja van ser presentades als grups parlamentaris al Congrés dels Diputats.

El conjunt de propostes beneficiaria les persones que ja són a l'Estat espanyol i que no tenen aquestes autoritzacions, a qui ha de renovar-les i als infants i joves migrants sense referents  adults que els acompanyin, els drets dels quals han de ser protegits segons la legislació nacional i internacional, així com garantir el seu trànsit a la vida adulta en condicions d'igualtat.

La incorporació de les modificacions proposades suposaria una concreció pel que fa a l'avanç en el compliment tant dels objectius del Pacte Mundial per a les Migracions i l'Agenda 2030 per part de l'Estat espanyol com dels Tractats internacionals de drets humans, segons els quals totes les persones migrades tenen els mateixos drets independentment de la seva situació migratòria.

El context de la pandèmia ha posat de manifest la fragilitat d'un sistema social incapaç de garantir els drets més bàsics de les persones que viuen en les situacions més dures, de major risc i vulnerabilitat, moltes d'elles en situació administrativa irregular. Cal avançar cap a legislacions i polítiques que garanteixin els drets humans per a totes les persones en igualtat de condicions.

Us animem a consultar el web de la campanya i a participar-hi compartint el hashtag #RompeElTrecho i a exigir un canvi en el Reglament d'estrangeria.

Podeu descarregar-vos el informe amb les propostes en aquest enllaç.

¿Nos ayudas a difundir nuestro trabajo?

Comparteix

Suscríbete al boletín

¿Quieres conocer toda la actividad de la entidad?  Haz clic aquí y forma parte de la comunidad de Bayt al-Thaqafa