“Aquesta feina m'ha permès tenir un pis i poder fer coses bàsiques que abans no podia”

31/10/2019

La subvenció ACOL -acrònim d'acollida-, impulsada per la Generalitat de Catalunya, permet a les entitats socials contractar persones migrades que es troben en processos de regularització. Aquesta línia de subvencions forma part del Programa de Treball i Formació, que impulsa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania i el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Aquest ajut s'adreça a entitats socials sense ànim de lucre perquè puguin contractar persones amb la nacionalitat d’un país extracomunitari en situació de vulnerabilitat que compleixen els requisits per sol·licitar un permís de residència per arrelament social.

A Bayt al-Thaqafa, gràcies a l'ACOL, hem pogut incorporar dues persones, el Nizar i l'Aicha. Tots dos donen suport a diferents programes de l'entitat. En el cas del Nizar, que col·labora en l'acollida a les persones que arriben per primer cop a Bayt, la seva incorporació ha permès millorar la qualitat de l'atenció que oferim, ja que ell ha passat per processos similars -el que fa que les persones nouvingudes percebin aquesta empatia- i, a més, parla àrab, fet que facilita la comunicació amb aquestes persones i fa que puguem recollir millor les seves necessitats i demandes.

Els ajuts es van convocar l'any 2018 per primera vegada i es van dotar amb un pressupost d'1,5 milions d'euros. Això va permetre formalitzar 86 contractacions. La bona acollida de la convocatòria ha empès el Departament a ampliar-la. Aquest any s'ha dotat amb 2,5 milions d'euros i es podran contractar, com a mínim 120 persones.

És, per tant, una oportunitat tant per a les persones migrades que ja tenen un cert arrelament al territori –que poden aconseguir una feina i acabar de regularitzar la seva situació– com per a entitats sense ànim de lucre, que poden enfortir les seves plantilles.

El fet de poder regularitzar la seva situació ha significat un gran salt endavant en la vida de l'Aicha i el Nizar. A aquest últim li ha permès accedir a un pis i, per primera vegada en set anys, visitar la seva família al Marroc. Ho explica en aquest reportatge publicat al social.cat.

 

 

 

¿Nos ayudas a difundir nuestro trabajo?

Comparteix

Suscríbete al boletín

¿Quieres conocer toda la actividad de la entidad?  Haz clic aquí y forma parte de la comunidad de Bayt al-Thaqafa