Nou servei d'inclusió laboral per a persones migrants amb diagnòstic de salut mental

27/09/2019

A Bayt al-Thaqafa iniciem un nou programa per tal de promoure la inclusió sociolaboral de les persones migrants que tinguin un diagnòstic de salut mental. El Servei d’inserció laboral per a persones migrants amb diagnòstic de salut mental (SIOAS) inclou formacions laborals i suport durant tot el procés d’inclusió en el mercat del treball dels i les participants, per tal d’assegurar-ne l’èxit. El projecte contempla també la prospecció d’empreses per establir canals de col·laboració.

Les persones usuàries disposaran de l'acompanyament d'un/a professional tècnic en inserció laboral, amb qui dissenyaran el seu itinerari d'inclusió individualitzat. Aquest pla personalitzat tindrà en compte els interessos i motivacions de la persona i potenciarà les seves competències i habilitats, tot promovent la seva autonomia.

Perfil dels i les participants:

  • Persones en edat laboral (de 16 a 65 anys)

  • Persones amb un diagnòstic en salut mental

  • Persones amb permís de residència o permís de residència i treball

Accions que contempla el programa:

  • Acollida i orientació: entrevista inicial per analitzar la demanda i valorar el perfil professional amb un diagnòstic d’empleabilitat.
  • Formació i capacitació: accions formatives relacionades amb les habilitats i competències professionals, idiomàtiques, d’alfabetització digital. Cursos de formació professional, amb possibilitat de pràctiques, i tallers dirigits a la inserció laboral.
  • Acompanyament individualitzat: professionals tècnics en inserció laboral acompanyaran en el procés amb el disseny d’un itinerari de forma conjunta segons els interessos i motivacions de la persona.
  • Anàlisi del mercat de treball i presa de decisions: es tindran en compte les tendències del mercat laboral i dels sectors que generen més ocupabilitat per prendre una decisió en relació a l’objectiu professional.

El dret a treballar constitueix un dret fonamental per assolir una vida digna però per a les persones migrants l’accés al mercat laboral és encara més difícil. Des dels nostres inicis, a Bayt al-Thaqafa acompanyem les persones migrades en el seu procés d’inclusió laboral mitjançant el nostre programa d’Itineraris Laborals. Més de 300 alumnes participen als cursos prelaborals i formacions professionals que organitzem cada any

El Servei d’inserció laboral per a persones migrants amb diagnòstic de salut mental (SIOAS) està subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i és objecte de cofinançament per part del FSE.

 

 

 

 

¿Nos ayudas a difundir nuestro trabajo?

Comparteix

Suscríbete al boletín

¿Quieres conocer toda la actividad de la entidad?  Haz clic aquí y forma parte de la comunidad de Bayt al-Thaqafa